Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Geleenbeek In Sittard
21-02-2022

Attender Groen verzorgt nieuwe aanplant bij herinrichting Geleenbeekdal

Attender Groen gaat in opdracht van Strukton-Den Ouden meewerken aan de herinrichting van het Geleenbeekdal voor het Waterschap Limburg & gemeente Sittard Geleen. 

De herinrichting, opgetekend door adviesbureau Viforis onder de projectnaam ‘Corio Glana’, zorgt ervoor dat de beek weer volop ruimte krijgt om op natuurlijke wijze door het landschap te kronkelen. Naast het herstellen van het natuurlijke, historische landschap is het creëren van een groter stromingsgebied noodzakelijk om in te spelen op de klimaatveranderingen door grote hoeveelheden neerslag te kunnen verwerken.

Attender Groen plant dit voor- en najaar ruim 450 bomen, 15000 hagen, 7500 heesters, 130500 bloembollen en 1500 waterplanten in het nieuwe stroomgebied van de Geleenbeek en in het aangrenzende stadspark. Hiermee wordt een mooie bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in de binnenstad.

Voorafgaande aan het planten voert Attender Groen op diverse locaties grondverbeteringen door en ook het onderhoud is gegund aan ons.

Door de herinrichting is er minder kans op wateroverlast én droogteschade in de stad. Daarnaast zijn een verbeterde waterkwaliteit én ruimte goed voor de ontwikkeling van verschillende soorten planten en dieren.

Meer nieuws

Ondertekening RHDHV Chemelot Attender Groen
#chemelot #attendergroen #vebegogroen

Onderhoudscontract beheer buitenterrein Chemelot opnieuw gegund aan Attender Groen

1 min.
Attender Groen Wonen Limburg Vebego Groen (4)
#wonenlimburg #groenmaaktgezond

Groene voortuinen bij Wonen Limburg

2 min.
Kleurkeur Gemeente Valkenburg Attender Groen WUR
#kleurkeur #groenmaaktgezond #boshommel

Ecologisch onderhoud voor herstel natuurwaarden Boshommellandschap Geuldal

1 min.